072 - 879 60 03

Arbeidsrecht advocaat nodig in Alkmaar?

Op staande voet ontslagen?

In films en boeken worden mensen vaak ”op staande voet ontslagen”. Dat past bij de dramatiek van het medium. In het echt is een ontslag op staande voet veel zeldzamer. Werkgevers en werknemers proberen vaak tot een vreedzame oplossing te komen, in plaats van iemand direct op straat te zetten. Een ontslag op staande voet is dan ook meestal het gevolg van ontoelaatbaar gedrag van de kant van de werknemer. Soms is een ontslag op staande voet echter ongefundeerd. De werknemer wordt hier dan actief benadeeld. In zulke gevallen is het raadzaam om juridisch advies in te winnen en gerechtelijke stappen te ondernemen. Advocatenkantoor Koopman BV is u hierbij graag van dienst.

De praktische kant

Gezien de ernst van een plotseling ontslag, moet er aan verschillende regels worden voldaan. Een werknemer kan immers niet zomaar van baan en inkomen worden beroofd.

  • Er moet sprake zijn van een serieuze aanleiding.
  • Deze aanleiding moet aan de werknemer gecommuniceerd worden.
  • Ontslag op staande voet moet onmiddellijk voltrokken worden.

Deze regels worden strikt nageleefd. Gebeurt dit niet, dan is het ontslag aanvechtbaar.

Ontslag op staande voet aanvechten

Bent u in het recente verleden door uw werkgever benadeeld en onterecht op staande voet ontslagen? In de twee maanden na uw contractopzegging is het mogelijk een schriftelijk verzoek bij uw (kanton)rechtbank in te dienen. Op die manier maakt u bezwaar tegen uw ontslag. Advocatenkantoor Koopman BV kan u bij iedere stap van deze procedure begeleiden. Woont u in de regio Alkmaar en wilt u uw ontslag op staande voet aanvechten? Schakel dan een arbeidsrecht advocaat van Advocatenkantoor Koopman BV in. Neem hiervoor direct contact met ons op door te bellen naar 072 - 879 60 03.

 

Annemarie Koopman

Annemarie Koopman

Uw arbeidsrecht advocaat

Na haar rechtenstudie in Utrecht werd Annemarie in 1996 als advocaat beëdigd. In 2002 startte zij haar eigen kantoor in Alkmaar. De laatste jaren richt ze zich meer op advies aan ondernemers, maar ook voor particuliere cliënten zet ze zich vol in.

Annemarie heeft meerdere kanten. Ze zal nooit meteen frontaal in de aanval gaan. Overleggen, onderhandelen, zoeken naar een oplossing of een compromis, dat past bij haar. Ze heeft daarom ook gekozen voor een mediationopleiding als aanvulling op haar juridische vaardigheden. Maar als het nodig is, gaat Annemarie de gang naar de rechtbank niet uit weg.

 

Waarom Advocatenkantoor Koopman?

  • Een persoonlijke en betrokken benadering
  • Uitstekend en waardevol juridisch advies
  • Hulp bij al uw arbeidsrechtkwesties

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Diensten

• Arbeidsconflicten
• Ontslag
• Ziekte
• WW-uitkering
• Ontslagvergoedingen

Werkgebied

Alkmaar, Bergen, Heerhugowaard, Schagen, Beverwijk, Schoorl, Heiloo, Castricum, Heemskerk, Zaandam, Amsterdam, Purmerend, Hoorn en Den Helder.

Hoofdvestiging